Via Keulen naar Parijs – De visumaanvraag van Wit-Rusland

Nomen est omen. Een visumpje aanvragen voor Wit-Rusland is wat omslachtig (lees een visum voor dertig dagen + een daarvoor waardig bedrag en heul veul documenten). Zeker als je er maar twee dagen bent alleen maar erdoorheen rijdt. Oplossing: omrijden via Moskou. Scheelt maar 4 uur rijden, een extra douanecontrole en een extra visum. De reis wordt dus ietsjes aangepast. In plaats van een tussenstop in Minsk, hebben we een tussenstop in Moskou. Voordelen? Kremlin even bezoeken en, geloof het of niet, de grensovergang tussen Oekraïne en Rusland die wij hopen te nemen lijkt vooralsnog een vrij snelle te zijn – sneller dan de grensovergangen bij Polen en die gingen al vrij vlotjes. Voor degenen die dat willen checken: http://dpsu.gov.ua/en/map/. Dit is een interactieve kaart. U moet dan even klikken op de grensovergang bij Troebortnoe (ietsjes boven Sumy). De tweede Oekraïense regel Швидкість оформлення легкових авто/год staat voor het aantal auto’s per uur dat ze doorlaten…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.