Dag 6 (Derby, GB) – Schilderachtig

De dag van de kroning en we hebben er ongeveer niets van meegekregen. Als we het niet hadden geweten, hadden de Britten ons gewoon met een vage Bank Holiday voor de gek kunnen houden. De BBC had ‘gelukkig’ een live verslag via de radio, dus degenen met een voorliefde voor Engelse psalmen kwamen geheel aan hun trekken.

Vlak voordat de dienst afgelopen was, arriveerden we in Derby. Derby is de stad van de schilder Joseph Wright en die heeft sinds ons laatste bezoek aan het Hermitage in Sint Petersburg een trouwe en fanatieke fan erbij. Dit werd het hoogtepunt voor Mr. De Mol. Alle voorbereiding die er was zat in dit gedeelte van de vakantie. De suppoost van het museum was duidelijk blij zo’n gemotiveerde bezoeker op de kroningsdag te zien en begon niet alleen over Joseph Wright te vertellen, maar ook tips voor musea in Londen te geven (metro is nergens voor nodig, je kunt gewoon lopen als je maar weet waar je moet zijn).

Toch werd dit een oefening in uitgestelde tevredenheid, want het favoriete stuk van Wright is uit logeren in Londen. Aangezien we daar ook nog komen, was die teleurstelling maar van korte duur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.