Blog 07-08-2016, 20.00: onderweg

We hebben internet!

Na werkelijk verrukkelijke blini’s gegeten te hebben, zijn we gisteren ochtend om acht uur we in de rij aangesloten om uiteindelijk twee uur later de grens te passeren. Qua tijd viel het ons reuze mee. Het enige waar de soldaten interesse in hadden was het antwoord op de vraag of er echt kleding in een aangewezen koffer zat. Toevallig (echt) was dat zo. En toen waren we om 9.48 in Oekraïne. De weg was goed, het landschap in het begin vooral leeg. Eindeloze velden met af en toe wat bomen. Naar mate we vorderden kwamen we in bosrijker gebied (veel berken) en eindeloze velden met zonnebloemen. De temperatuur liep evenredig op met het aantal gereisde kilometers. Verder hebben we veel Lada’s in elke staat voorbij zien (spook-)rijden. Rond acht uur ‘s avonds zijn we aangekomen. We zitten in landelijk gebied. Daardoor zagen een kudde koeien uit zich zelf naar huis lopen – maar dan wel dwars door de enige straat die dit dorp rijk is…

De kerk

We kwamen de kerk binnen en er lagen koptelefoons klaar. Uiteindelijk waren er drie tolken die de dienst konden vertalen en via de koptelefoon kon je dan de vertaling horen. Na de dienst zijn we door een park en de vleesmarkt gelopen. Dat laatste klinkt net zo luguber als het is. De eerste was een ware tijdscapsule. De speeltoestellen kwamen uit de Sovjettijd. Omdat de bus vol zat, zijn we met openbaar vervoer teruggegaan. Heerlijk stukje cultuur snuiven.

Scrabble

We hebben scrabble gevonden. De Oekraïense variant… Tessa heeft gewonnen 0:)

 

Tot morgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.