Blog 12-08-2016, 16.00: werk

Het eten dat we in Zjitomir kopen of krijgen voorgeschoteld is goed. We zijn eergisteren wezen eten in de stad bij een voor Nederlandse begrippen luxe restaurant, maar dit kostte voor 16 man maar 52,58 euro. Soms voelt het gewoon oneerlijk hoe veel we met onze euro’s kunnen doen.

 

Tijdens het werk hebben we steeds straaljagers (laag) over zien komen. In de buurt bevindt zich namelijk een basis. Nu is het ook niet zo dat ze af en toe even over komen, maar echt geregeld.

 

Werk

Het werk aan de fundering van de kas liep goed, maar helaas hadden we vandaag regen. De bewoners kunnen het werk gewoon afmaken, dus een groot probleem is het niet.

 

In Oekraïne zijn vakopleidingen of überhaupt de middelen om werk te kunnen uitvoeren minder toegankelijk, maar men is daardoor wel ontzettend handig en vindingrijk. Ook valt het ons op dat de bewoners hard doorwerken. Zeker als ze weten wat ze moeten doen. Wat dat betreft zijn we prettig verrast.

 

Reizen

Vannacht gaan we weer reizen, het plan is om rond drie uur te vertrekken, we hebben namelijk weer een lange reis voor de boeg. Zeker omdat we de grens naar de EU weer moeten nemen. Wel is het voordeel dat we het uur tijdsverschil deze keer in ons voordeel hebben. We gaan (dus) naar Polen en we zijn er benieuwd hoe de binnenwegen in Polen zijn. Op de heenweg zijn we namelijk alleen over de relatief grote wegen gereden. Hier zijn de wegen in ieder geval zo dat de hele bus uit elkaar lijkt te rammelen. Ook heb je dat je als je instapt gelijk je gordel maar vast moet zetten omdat je dat door het schokken anders niet meer voor elkaar krijgt totdat je weer op een fatsoenlijke weg rijdt. De Oekraïners kennen dit probleem niet, we moeten de eerste nog tegenkomen die überhaupt een gordel draagt. Ook zijn we benieuwd of we afscheid gaan nemen van de straathonden. Hier in Oekraïne zie je ze in ieder geval overal.

 

Tot morgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.