Dag 1 – Beverwijk (NL) – Weißenhorn (D)

Hoewel het een roerig jaar is, vonden we het nog niet roerig genoeg en beginnen we gewoon weer een nieuw avontuur. Dit avontuur begon in Beverwijk. Beverwijk, zegt u?

Ja, de Calcobiel moest ingeleverd worden en dat kon alleen in Beverwijk of met een zakje geld. Wij konden wel een betere bestemming voor dat geld bedenken dus togen we in de vroegte naar Beverwijk. De auto werd gewogen en goed bevonden en zo begon dus de vakantie.

Van de winter waren we aan het bedenken waar de locatie van ons nieuwe avontuur zou moeten zijn. Canada kwam voorbij, maar met het oog op het naderende afscheid van de Calcobiel was dat niet handig. We gingen uiteindelijk voor een trip richting Servië en Zuid-Tirol. We zouden bijna gaan boeken en toen kwam corona…

Alle vakantieplannen gingen maar de isolatie-ijskast in. De lente kwam, de zomer kwam, de lockdown ging en wij ontdooiden onze plannen. De grenzen naar het verre Oosten bleven helaas dicht. Het eerste coronaproof plan werd Normandië. Lekker naar Mont Saint-Michel zonder veel toeristen (een van de zwaarwegende redenen om normaal naar Oost-Europa te gaan). Zuid-Tirol bleef ondertussen lonken. Twee weken voor ons vertrek liepen de coronacijfers in Bretagne en Normandië toch weer op en in Noord-Italië bleven ze laag…

En zo zitten we nu in de Kosmonauto op weg naar ons oorspronkelijke vakantieplan – zonder Servië (we komen de volgende keer weer!)…

Dus laat uzelf virtueel meenemen op onze vakantie. Benvenuto!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.