Dag 5 – San Boldo (I)

Voor de verandering hadden we vandaag geen behoefte om iets te ondernemen. Het gaf ons de gelegenheid om onze ervaringen en waarnemingen te herkauwen en onze conclusies hier te delen.

Zo is het hier geoorloofd om met alarmlichtjes stil te staan op een rotonde om de weg even op te zoeken, maar is het hier ook gebruikelijk om zonder knipperlicht de rotonde te verlaten (ook al staat er op elke hoek van elke rotonde een instructie om dit met knippertje te doen)

De San Boldopas wordt gereguleerd met stoplichten, want de pas is te smal voor tweerichtingsverkeer. Toch zien verschillende mensen dit als de perfecte plek om te wielrennen.

De berm is een verlengde van de weg. In alle opzichten.

Er bestaat een dilemma: overal slecht internet of helemaal geen internet dan wel 4g-bereik al naar gelang of je provider er zin in heeft.

Officieel moet je overal kunnen pinnen vanwege corona. Een steekproef leert ons echter dat er wellicht iets ‘moet’ maar dat dat niet gelijk staat aan ‘kan’.

Recently renovated is nog steeds recently als het nog geen veertig jaar geleden is (en dit gaat niet over een kerk, maar over ons huisje).

Een gasoven is exotisch en spannend.

De San Boldopas kun je nemen met 70 kilometer per uur en heftruckhandje. Het is alleen wat spannend voor de bijrijder.

Wolken zijn mooi op deze hoogte (±700 meter boven zeespiegel) en ze doen gekke dingen omdat we bij een pas zitten.

We zitten maar een uurtje rijden van Venetië en dat maakt de ene helft van ons een beetje angstig en de andere helft enorm opgewonden…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.