Kijkbuiskindertjes – Zhytomyr, Oekraïne

Gisteren was weer zo’n regel-/uitrustdag. Omdat de wegen na Warschau wat meer van onze banden vreten dan in Nederland, wilden we nieuwe banden met iets meer profiel dan dat we nu hadden. Dus wij naar een bandengarage. Dit soort zaakjes kun je overal vinden. In Rusland, bijvoorbeeld, zat om de grofweg vijftig kilometer of een bandenzaakje of een autobrug. Min of meer hetzelfde geldt voor Oekraïne. De meeste zaakjes zijn niet heel groot: alleen een ruimte waar de auto kan staan, een kleine donkere werkplek en een rek met banden waar je er eentje uit kunt kiezen. Zo ook onze garage. We lieten onze eigen band aan de monteur zien. Met enige verbazing bekeek de monteur onze band. Toegegeven, de gemiddelde band hier ziet er inderdaad een stuk afgetaaider uit. Afijn, twee nieuwe bandjes en de snelheidsmeter van onze Spoetnik is nauwkeuriger dan ooit. Tegenover het bandenzaakje zit een groot winkelcentrum, waar ook een bioscoop is. We reden de Lada naar de parkeerplaats van het winkelcentrum om de banden even goed te bekijken. Waarschijnlijk was er net verlof uitgedeeld in de lokale kazerne, want hordes soldaten liepen naar het winkelcentrum op het moment dat wij de parkeerplaats op kwamen rijden. Bij het zien van ons nummerbord zakten eerst een aantal monden open. Na het zien van de rest van de auto zijn er waarschijnlijk een aantal soldaten afgekeurd door een lachstuip of een ontwrichte onderkaak. Dit is voor ons trouwens de eerste keer deze vakantie dat we indirect wat zien van het Oekraïneconflict.

Nadat we uit het zicht waren van de soldaten en we de banden gecheckt hadden, zijn we dus naar de bioscoop geweest. Gewoon omdat het kan en omdat Dispicable me 3 ook leuk is in het Oekraïens. Bovendien zijn de minions internationaal, dus de helft van de film is verstaanbaar voor iedereen. Onderuitgezakt in überluxe stoelen probeerden we de kleinste maat popcorn (1,5 liter) en cola (0,8 liter) op te krijgen en hebben we even heerlijk met verstand op nul ontspannen een film bekeken te midden van de jongste generatie van Oekraïne.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.