Krakau op z’n Oekraïens – Lvov, Oekraïne

Oké, we zijn dus definitief cultureel gezien niet meer in Oost-Europa, maar in Midden-Europa. We zien nog wel de hurkzitters op straat, maar de architectuur is westers(er). Krakau was ook zo’n mengelmoes van oost en west en ook hier in Lvov zien we dat. Lvov heeft sowieso Krakause trekjes, met een groot verschil: het gebrek aan West-Europese toeristen. Vanmorgen hadden we een rondleiding. We hebben de gemiddelde lengtegraad van herkomst kilometers naar het westen geschoven. Wij kwamen uit Nederland, de rest kwam uit Letland (Riga :)) en Turkije. De gids was geweldig en was blijkbaar ook dol op ons, want we werden uitgenodigd voor een lunch. Zo kom je nog eens ergens… Lvov is mooi (zie fotoalbum voor meer foto’s) en hier wordt door de meeste mensen in het Engels gecommuniceerd naar toeristen (ja, we zijn echt weg uit Oost-Europa). 

De lift in ons hotel staat symbool voor de ontmoeting van de twee cultuurstromen die hier plaatsvindt. Op de onderste foto kunt u zien dat het knopje van de begane grond is afgeplakt. De lift zelf is dus westers (het extra knopje voor de begane grond) maar is oosters geprogrammeerd, want in Oost-Europa begint de eerste verdieping al op de begane grond en kent men geen begane grond.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.