Landklimaat – Boedapest, Hongarije

We denken dat de thermometer van de BBC stuk is. Ze zeiden namelijk dat het tussen de 27 en 31 graden zou worden. Helemaal prima, in Kiev was het 35 graden en dat hadden we ook overleefd. Probleem was alleen dat we een thermometer ‘s ochtends in Boedapest zelf zagen en die wees 36 graden aan. Dit naderde onze gevoelstemperatuur toch iets beter. Helaas. Freaking 36 graden. In de ochtend. Niets geen 27 graden van de BBC. En het bleef ook niet bij 36. Conclusie: Boedapest = warm. 

Van onze lieve spraakwaterval hadden we ergens in haar verhaal gehoord dat Boedapest mooi maar niet “walkable” was. Ze raadde ons aan een buskaart te kopen. Wij dachten dat het dan een goed idee was om de bus en de sightseeing te verenigen. Et voilà, voor het eerst hingen we de echte toerist uit. Alhoewel, bij het kopen van het kaartje wilden we pinnen. We kregen de vraag waarom. We legden uit dat we gisterenavond met de auto aangekomen waren en dat we nog geen tijd hadden gehad om te wisselen en dat we morgen alweer weg gingen. Op de vraag waar we verder naartoe gingen, antwoordden we Belgrado (Servië). Minimaal vier wenkbrauwen schoten omhoog en voorzichtig kregen we de vraag of het daar wel veilig was…

P.S.: voor iedereen die deze cliffhanger niet aankan: we verblijven in het noordelijke deel van Servië wat geen conflictgebied is en wat rustig en stabiel is. Verder verblijven we in de buurt van (christelijke) vrienden. Zij kennen Servië en weten wat wel en niet kan. We zijn niet van plan om naar gebieden als Kosovo te gaan (kan niet eens vanuit Servië als buitenlander zonder visum). Servië is even veilig als Oekraïne en Rusland, de andere twee niet-EU-landen waar we zijn geweest. Ons overkomt waarschijnlijk sneller een verkeersongluk dan dat we slachtoffer worden van etnische spanningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.