Dag 10 – (On-)russisch (Moskou, RUS)

Ik maakte dezelfde fout als de Duitsers in 1941. Ik vertrok in de zomer naar Moskou met zomerkleding, want ik zou voor de winter weer terug zijn. Helaas viel de winter ook dit jaar vroeg, want op 31 juli 2019 was het nog maar 11 graden in Moskou. Anders dan de Duitsers liep ik een plaatselijke H&M in en kwam ik met een winterjas weer buiten. Zo overleefde ik de kou in de Russische hoofdstad.

Verder is het weer onrussisch nat. Het regent veel, wat vooral plaatjes met uitorens en dreigende luchten oplevert. Het zorgt er ook voor dat het oversteken van het Rode Plein ruim een uur duurt, want er zijn zoveel mooie plaatjes te schieten.

Zenuwslopend veel foto’s werden ook van de Loebjanka genomen. Voor de mensen die dit niets zegt: hier zat de Russische geheime dienst met alle gevolgen van dien. Ook vandaag stond er een geheimzinnig mannetje onder een boom met een cape ons angstvallig in de gaten te houden. Tijd om de camera maar weer weg te stoppen en verder te lopen…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.