Safari – Zhytomyr, Oekraïne

We zijn wezen picknicken net buiten Zhytomyr en zoals de titel al doet vermoeden was de tocht naar onze picknickplaats een hele onderneming. We hadden een off-the-roadervaring in een Oekraïens bos, want volgens onze inlichtingendienst moest daar een mooie picknickplaats zijn. Dat was waar, maar er zaten al wat andere picknickers. Dus wij verder het Oekraïense bos in en de Disneyfilmerlebnissen kwamen alleen maar sterker naar boven. Bambi hebben we niet gezien, maar een beetje Sneeuwwitje voelden we ons wel. Afijn, uiteindelijk inderdaad een plekje gevonden, weliswaar met andere Oekraïners, maar er was ruimte zat om niet in de buurt van de meegenomen barbecue te zitten. Wat overigens erg wijs is aangezien er overal wordt gewaarschuwd tegen bosbranden, maar dat geheel terzijde, ook Oekraïners mogen weekend vieren. De omgeving was vergelijkbaar met de Veluwe, alleen dan een grote rivier erbij (voor degenen die het willen opzoeken: Teteriv – de Engelse wikipedia is uitgebreider). Alles goed en wel, toen er toch naast ons een ander groepje picknickers kwam zitten. Zij vierden echter op een geheel andere wijze het weekend dan de barbecueërs en wij, de picknickers. Gokt u eens hoeveel liter drank een Oekraïener nodig heeft om een weekendgevoel te krijgen. U heeft het niet goed, het is altijd meer. Sinds gisteren weten we dat er ook twee-literflessen bier bestaan…

Toen we terugkwamen in het hotel was er weer een trouwfeest bezig. Helaas niet zo gezellig als zaterdag, want buiten stond de bruidegom te schreeuwen tegen zijn kersverse vrouw en in het trappenhuis was iemand met een kwade dronk ernstig overstuur en stond de familie plus moeder druk te discussiëren hoe de jongeman kalm te krijgen was. Het personeel keek ons wanhopig aan: daar gaan we weer… Maar kort erna was de zaal leeggeveegd en was de rust teruggekeerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.