Cultuur snuiven – Zhytomyr, Oekraïne

Gisteren was er een trouwfeest in ons hotel. Wij blij dat we afgesproken hadden met een oude bekende. Eerst hebben we gegeten in een Oekraïens restaurant (8 euro voor vier man eten). Daarna hebben we ons als toeristen gedragen in een lokaal park aan de rivier waar waarschijnlijk heel Zhytomyr aan het ontspannen was (plus weer een trouwfeest). Zonnebloempitten etend hebben we onze angsten overwonnen door in een Sovjet reuzenrad te gaan, zodat we beter uitzicht hadden… Was een spannend idee. Gelukkig kennen de Oekraïners ook WD40, maar dat doet helaas niets tegen roest. O ja, nog een spannender element: je kon het bakje via een wiel ronddraaien voor een 360-graden ervaring. We hebben het overleefd en het is inderdaad mooi bovenin. Laten we het daarbij houden. 

Vervolgens werden we thuis uitgenodigd. En zo hebben we een avond bij Oekraïense mensen thuis op de bank fotoalbums bekeken en meloen en taart gegeten. Voordeel van lokale mensen kennen? Je gaat in een reuzenrad, met een marshrutka (een soort bus met buschauffeurs met ware doodsverachting) en we hebben meer van Zhytomyr gezien dan ooit. Bijvoorbeeld, wist u dat, als u de Michailevs’kastraat volgt, u uitkomt in andere straat waarin een steegje is dat leidt naar een goedkoop supermarktje? Nee, wij tot gisteren ook niet…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.