Zonnig, droog en 20 tot 25 graden – Riga, Letland

Gisteren heeft het bijna de hele reis geregend en vandaag hoorden we van de gids dat het ook in Riga met bakken uit de lucht is gevallen, maar wij hebben vandaag toch prachtig weer gehad. De witste van ons twee is zowaar verbrand tijdens de rondleiding in het centrum (zelfs het koord van de camera staat er gekleurd op). Het mocht de pret niet drukken, want Riga is de moeite waard. Het centrum is oud en relatief netjes bijgehouden. De ring eromheen heeft mooie art nouveau huizen. Uiteraard is ook de oostzeegotiek met zijn kenmerkende rode bakstenen aanwezig. Wat wijzelf een groot pluspunt vonden was het gebrek aan toeristen – enkele Russen die met ware doodsverachting zonder te kijken de straat op liepen om een foto te maken daar gelaten. En omdat Riga aan de Golf van Riga ligt, vonden we het een goed idee om verder te verbranden op het strand. Ook hier vonden we de pluspunten vooral in het ontbreken van bepaalde aspecten als meeuwen, beestjes,  toeristen, honden en lelijke strandboulevards. De weg van Riga naar het strand zullen we omschrijven als afwisselend: Veluwse bossen, betonnen flats, vakantiehuizen, prachtige meren en industrie. Riga heeft het allemaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.